Nyttiga scones med kesella
Har ni provat kesella scones? De är supergoda och saftigare än vanliga scones. Nästa gång ska jag prova ersätta smör med lättfil. Brukar ni baka egna bröd eller köper ni?
Scones med kesella från spisa.nu
Ingredienser
Vetemjöl 4.0 dl
Salt 0.5 tsk
Bakpulver 2.0 tsk
Smör (rumsvarmt) 50.0 gram
Kesella 250.0 gram
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt kesella och rör snabbt ihop.
- Dela degen i 4 delar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i cirka 10 minuter.
För en nyttigare scones kan man byta ut smör mot 1 dl lättfil samt använda mager kesella.