Sweet Happy Days

Drabbas av insomnia

Publicerad 2012-09-26 14:30:47 i Vardag,

Idag är jag riktigt trött. Har inte sovit en blund i natt så jag gick upp klockan 03:00 i morse. Det blir så varje gång jag dricker kaffe au lait eller cappucino. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa Jay-Z decoded innan jag somnar.

Morgonpromenad med sötis

Publicerad 2012-09-24 16:00:00 i Vardag,

 
Idag är det ljuvligt höstväder med solsken, men tyvärr så tyckte katten inte om blåset så det blev en kortvarig promend imorse. Jag vågar inte har honom släppt löst numera eftersom han har redan blivit påkört en gång och vissa folk i området kör som galningar. Men ibland släpper jag honom fri när vi är två som kan hålla koll.  

Nu har jag reserverat en bok på biblioteket, Handelsmännen (historia om männen bakom H&M). Det ska bli en intressant läsning och få mer kunskap om H&M så man kan fatta rätt beslut vid aktiehandel.

H&M är min favorit

Publicerad 2012-09-23 19:12:00 i Ekonomi,

Det har börjat blivit kallt ute och jag har sett att H&M har släppt höst/vinter kollektionen. Ska försöka dra ner på stan någon dag och spana in en ny jacka. Jag äger en liten del av H&M (genom aktier) och varje år får jag ta del av företagets vinst i form av utdelning. I år var det 9,50kr per aktie så det blev en liten slant till en ny jacka.

H&M är min favorit på börsen, stark kassa med lite lån. H&M:s affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris. Det jag gillar hos H&M är att de har designade kläder också. En viktig del i H&M:s framgång är att det är viktigt vart de öppnar en butik, alltid bästa läge eller inget läge alls. Nu ska H&M öppna en butik i Thailand och då väljer de lyxvaruhuset Siam Paragon. Inne i varuhuset  finns kända varumärken och grymma biosalonger, vilket gör att H&M passar bra in där. 

bildkälla: gracieopulanza.com

Liten smulpaj med havregryn

Publicerad 2012-09-23 17:39:00 i Vardag,

Jag har varit sugen på äppelpaj ett tag och nu kan jag inte motstå den längre. Ett sånt här höstväder är perfekt med en varmande paj. Du behöver 62 gram smör, 0,75 dl vetmjöl, 0,75 dl havre, 0,5 dl socker, 1,5 st äpple, kanel, och så lite extra socker för att strö över äpple. Blanda först vetemjöl, havregryn och socker. Ha i smöret i småbitar och arbeta till smulor. Lägg skivade äpple i en smörad pajform och strö över socker och kanel. Smula sedan degen över äpplena. Grädda mitten i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela